Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno, pod konieć ubijania dodać cukier. Połączyć z żółtkami i mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i piec 20 min. 170*C.
Galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Czekoladę zetrzeć na tarce.
Śmietanę mocno schłodzić w lodówce. Miksować mikserem do uzyskania gęstej konsystencji. Kiedy śmietana zgęstnieje dodać cukier puder. Ubić śmietanę na sztywno, czyli tak, aby nie wypadła z miski kiedy przekręcimy ją do góry nogami.
Zimny biszkopt przeciąc na pół. Nasączyć go tężejącą galaretką, ułożyć połówki truskawek. Na truskawkach rozsmarować 1/2 część bitej śmietany, posypać gęsto borówkami i przypryć biszkoptem. Pozostałą bitą śmietanę rozsarować na górze i bokach tortu. Torcik udekorować owocami, a boki obsypać startą czekoladą. Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smakowite ciacho
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    ciekawy ten torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Musi być pyszny :)
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    torcik sliczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !