Sposób przygotowania

Arbuza obieramy cienko ze skóry,zostawiając jasny miąższ, usuwamy pestki i miękkie części,kroimy w kostkę i wkładamy do garnka,zasypujemy cukrem przykrywamy i wstawiamy na dwie godziny do lodówki aby puścił sok.Smażymy na małym ogniu aż stanie się szklisty następnie dodajemy wanilię lub cukier waniliowy mieszamy i przekładamy do słoików zakręcamy i stawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    niedokładnie napisane, która część arbuza ma być pokrojona i smażona a to najważniejsze
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    niedokładnie napisane, która część arbuza ma być pokrojona i smażona a to najważniejsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pokrojony ma być miąższ
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !