Kartofle obrać, umyć i pokroić w małe plasterki, rozłożyć na desce, posypać 1 łyżeczką przyprawy do ziemniaków Prymat, polać 1 łyżką oliwy i zostawić na chwilkę. W między czasie pokroić boczek w paski, a kiełbasę w plasterki, w plasterki kroimy również cebulkę wraz ze szczypiorkiem. Rozgrzać patelnie grillową, wlać 1 łyżke oliwy i smażyć lekko boczek wraz z kiełbasą- doprawić je przyprawą pikantna na grill, dodać następnie kartofle i cebulkę, wymieszać, posypujemy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, przykryć i podsmażyć całość, gdy kartofle są już w niektórych miejscach złote, wlewamy puszkę pomidorów krojonych z czosnkiem, dolać ok. 100 ml wrzącej wody i dusić pod przykryciem ok 10 minut, następnie doprawić solą i pieprzem, dodać 1 łyżeczkę cukru (by zrównoważyć kwas pomidorów), ja dodałam jeszcze 4 plastry grillowanej cukinii, jakie mi zostały od wczoraj, dusić jeszcze 5 minut. Całość nakładamy do miski i podajemy gorące.