Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić warzywa, dusić do miękkości.
Ryż ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na sypko.
Pierś z kurczaka, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, posypać przyprawą gyros, smażyć do miękkości mięsa.
Wszystkie składniki połączyć, postawić garnek na słabym ogniu, chwilę poddusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • -2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Danusiu, ryż do risotta należy obsmażyć, więc Twoja potrawa to nie risotto, chociaż bardzo apetycznie się prezentuje!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pięknie wygląda... A czy to jest, czy nie jest prawdziwe risotto - to i tak chętnie bym zjadła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !