Sposób przygotowania

Cytryny sparzyć, zetrzeć skórkę, przekroić, wycisnąć sok. Masło utrzeć z cukrem. Wbić jaja, dodać żółtka, 2 łyżki maki, skórkę i sok z cytryny(3 łyżki soku zostawić do lukru), dalej ucierać.Pozostałą mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Migdały zemleć, połączyć z ciastem.Formę wysmarować masłem, oprószyć tartą bułką. Ciasto przełożyć do wąskiej formy, piec godzinę i 15 minut w temp.180C.Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym. Polać lukrem babkę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetna babka
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetna babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !