Sposób przygotowania

Filet ryby natrzeć trawą cytrynową , Vegetą i pieprzem. Obrać i umyć ziemniaki .
Do parowaru wlać wodę .
Ułożyć w dolnym pojemniku ziemniaki i posypać je 1 łyżka koperku .Nastawić na 5 minut by woda doszła do punktu wrzenia .Włączyć na 25 minut . Po 10 minutach dostawić drugą część wyłożoną liśćmi pora z ułożoną na nich ryba .
W tym czasie kiedy ryba i ziemniaki gotują się rozpuścić w rondelku masło. Wsypać mąkę . Wymieszać . Wkruszyć bulion . Wlać śmietankę .Wrzucić pokruszony serek topiony .Gotować na małym gazie aż sos zgęstnieje. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem .
Ułożyć na półmisku rybę ,ziemniaki - posypane resztą pokrojonego koperku , osobno podać sos .

Proponuję podać do tego surówkę ze świeżych warzyw ( lub jak ktoś bardzo chce to jarzyny gotowane na parze ).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kiedy przeczytałam artykuł o hodowli tej ryby przestałam ją kupować, a przepis fajny
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja nie czytałam kupiłam dwa razy i jakos mintaj mi lepiej smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajny pomysł też musze tak zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !