Przepis i sposób przygotowania na: Panga z parowaru z sosem cytrynowym
Do parowaru wlać wodę .
Ułożyć w dolnym pojemniku ziemniaki i posypać je 1 łyżka koperku .Nastawić na 5 minut by woda doszła do punktu wrzenia .Włączyć na 25 minut . Po 10 minutach dostawić drugą część wyłożoną liśćmi pora z ułożoną na nich ryba .
W tym czasie kiedy ryba i ziemniaki gotują się rozpuścić w rondelku masło. Wsypać mąkę . Wymieszać . Wkruszyć bulion . Wlać śmietankę .Wrzucić pokruszony serek topiony .Gotować na małym gazie aż sos zgęstnieje. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem .
Ułożyć na półmisku rybę ,ziemniaki - posypane resztą pokrojonego koperku , osobno podać sos .
Proponuję podać do tego surówkę ze świeżych warzyw ( lub jak ktoś bardzo chce to jarzyny gotowane na parze ).