Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę obieram i kroję w kostkę. Korzeń selera oczyszczam i również kroję w kostkę. Pokrojone warzywa łączę w garnku i zalewam zimną wodą. Na małym ogniu doprowadzam do wrzenia i gotuję ok 30 minut. Pęczek botwinki i nać selera siekam. Kapustę biała szatkuję nożem bądź ścieram na tarce jarzynowej. Tak pokrojone warzywa dodaję do zupy. Całość solę. Dodaję przyprawy ziołowe: ziele angielskie oraz liść laurowy. Całość gotuję na małym ogniu ok 1h. Przed podaniem posypuję jeszcze pieprzem czarnym, Smacznego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda na bardzo gęstą... I niezwykle smaczną:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pycha zupka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Pyszna letnia zupka, ja jednak wolę ścierać warzywa do zupy niż kroić w kostkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdę powiedziawszy nie lubię warzywnych zup także do moich ulubionych na pewno nie należy :o) Wiem tez że warzywożercom bardzo smakowała :o)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wspaniała
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    uwielbiam ogródkowe zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !