Sposób przygotowania

1. Jajka wbij do miski. Zmiksuj razem z mąką, mlekiem, jasnym piwem oraz szczyptą soli. Gładkie ciasto o konsystencji rzadkiej śmietany odstaw na 30 min.
2. W tym czasie wędzony boczek pokrój w niewielką kostkę. Rozgrzej patelnię. Wytop tłuszcz z boczku i zrumień go na skwarki. Skwarki zdejmij z patelni.
3. Cebule obierz, pokrój w cienkie talarki. Smaż na złoty kolor na wytopionym z boczku tłuszczu. Połącz ze skwarkami, dopraw do smaku posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem i wymieszaj.
4. Na osobnej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Partiami smaż cienkie naleśniki. Nakładaj na nie farsz z cebuli i boczku. Zwiń ruloniki. Kilka łodyg szczypiorku umyj, posiekaj. Posyp naleśniki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !