Sposób przygotowania

Z mąki, masła, śmietany, jajek, proszku do pieczenia i cukru trzeba zagnieść ciasto. Ma mieć konsystencję ciasta na pierogi. Podzielić na dwie części
Jabłka najpierw obrać ze skórki, a następnie przekroić na pół i wykroić gniazdo nasienne.
Blachę trzeba dobrze natłuścić i wyłożyć jedną częścią ciasta. Na ciasto trzeba wyłożyć jabłka dziurką do dołu. Jeśli mamy masę marcepanową można najpierw każdą połówkę nadziać marcepanem. Drugą część ciasta trzeba rozwałkować i dokładnie przykryć nią jabłka.

Ciasto piecze się ok 45 minut w temperaturze ok 160 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    smaczna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !