Sposób przygotowania

Marynata: czosnek Prymat, kilka gałązek rozmarynu, czarny pieprz ziarnisty Prymat.
Umyte i oczyszczone filety z sandacza pokroić na równe części, natrzeć czosnkiem, obłożyć gałązkami rozmarynu, oprószyć pieprzem i marynować przez 4-6 godzin. Obrane i wyfiletowane jabłka i gruszki usmażyć na maśle, dodać miód, śliwowicę, rozmaryn i smażyć przez ok. 10 minut. Sandacza piec ok. 15 minut w temperaturze 200ºC. Aromatyczne jabłka i gruszki ułożyć na talerzach, a następnie dodać rybę. Danie udekorować świeżymi kiełkami, pomidorami koktajlowymi oraz cytryną i skropić sosem powstałym podczas duszenia owoców.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wszystko fajnie tylko te kiełki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    kiełki to niech sobie autor zje
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    a własnie,że kiełki są pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    palce lizac
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie jadłam sandacza
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie jadłam sandacza
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie jadłam sandacza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ojjj pychotka :) palce lizać mniammm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !