Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i margarynę. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Przygotowac galaretkę w ¾ podanej na opakowaniu wody.
Masę rozsmarowac na biszkopcie i ułożyć brzoskwinie pocięte na ćwiartki. Zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Takie ciasta to ja lubię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !