Sposób przygotowania

Pieczarki oczyść, umyj, osusz. Trzonki odkrój, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż cebulę i pokrojone pieczarkowe trzonki, przesmaż. Przypraw solą i szczyptą pieprzu, ostudź.
Czosnek obierz, posiekaj. Wątróbki oczyść, podsmaż w całości na oleju. Ostudź, pokrój na małe kawałki. Wymieszaj z mielonym mięsem, dodaj podsmażoną cebulę z pieczarkami, czosnek i jajko, wyrób, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Kapelusze pieczarek napełnij nadzieniem. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki. Usmaż z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !