Sposób przygotowania

1. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, a następnie potnij w plasterki. Cebule obierz, również pokrój w cienkie plasterki. Przełóż razem z pomidorami do salaterki. Natkę opłucz, oderwij listki i grubo je posiekaj.
2. Ocet utrzyj z solą, pieprzem oraz cukrem. Dolej oliwę i ubij na jednolity sos. Składniki w salaterce polej przygotowanym winegretem. Posyp natką i lekko przemieszaj.
3. Sałatkę odstaw na ok 15 min, aby się przegryzła. ser grubo pokrusz. Posyp sałatkę tuz przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,lubię sałatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !