Sposób przygotowania

1. Szynkę pokroić w drobniutką kosteczkę.
2. 1 pęczek szczypioru umyć, sparzyć wrzątkiem, następnie przelać zimną wodą. osaczyć, ostudzić.
3. drugi pęczek szczypiorku drobno posiekać.
4. Serek topiony rozdrobnić widelcem, dodać do masła zmiksować na gładką masę, dodać kosteczki szynki i posiekany szczypiorek, posiekane jajko.
5. Pastę przyprawi solą i pieprzem i ostrą papryką.
6. Pastę równomiernie rozsmarować na plasterkach żółtego sera, zwinąć roladki.
7. Każdą związać jednym piórem szczypiorku.
8. Ochłodzić
Roladki można podawać z grzankami i ketchupem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !