Sposób przygotowania

Powyzsze składniki są do ciasta
Przygotowanie:
margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać żółtka, wymieszaną mąkę pszenną z ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao, dodać piane z białek i lekko wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni około 40-45 min.
Masa Budyniowa:
2 szklanki mleka
pół szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 i pół łyżki mąki pszennej
2 i pół łyżki mąki ziemniaczanej
1 margaryna
Mąkę rozprowadzić w pół szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrami. Do wrzącego mleka wlać mąkę i ugotować z tego budyń. Margarynę utrzeć dodając po łyżce zimnego budyniu i utrzeć na jednolitą masę.
Masa jabłkowa:
duży słoik szarlotki (można kupić w Lidlu) 1 galaretka agrestowa
Ciasto przekroić na pół włożyć masę jabłkową a na to masę budyniową i przykryć drugą częścią ciasta. Polac polewą albo udegorować według uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre ciacho do kawki...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !