Sposób przygotowania

Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, wycinamy głąb, resztę grubo kroimy. Wszystkie warzywa poza cebulą kroimy w kawałki. W cebule natomiast wkłuwamy po jednym goździku. Wkładamy cebule i pozostałe warzywa do garnka, dodajemy kapustę, pietruszkę, ryż, tymianek oraz liście laurowe. Zalewamy wodą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy na średnim ogniu. Przy końcu gotowania z garnka wyjmujemy zioła oraz cebule z goździkami. Boczek kroimy na kawałki, podsmażamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie podsmażamy plastry chleba. W talerzach układamy po jednej kromce chleba, posypujemy boczkiem i zalewamy gorącą zupą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię zupe włoską , ale z grzankami nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !