Sposób przygotowania

Coś na zimne wieczory Lipcopadowo - Siompieniowe.

Gruszki (najlepiej konferencje) obrać i wydążyć gniazda nasienne , można zostawić ogonki.Przełożyć do garnka i zalać nalewką , dodać anyżek, cukier ,goździki, cynamon zamieszać.I gotować na wolnym ogniu około godziny w zależności od dojrzałości gruszek , aż zmiękną ale nie będą się rozpadały.
Wyłożyć na talerzyk przyozdobić gałką lodów i bitą śmietaną posypać szczyptą cynamonu i podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    uwielbiam cynamon i gruszki, super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo elegancko się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo podoba mi sie przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    Gruszki pod ka?d? postaci? s? wyborne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    cudowne :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pyszne
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne na deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Co za deser! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !