Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo.Po ostudzeniu kroimy jajka na pół razem ze skorupkami,delikatnie wyjmujemy środki.Na patelni rozpuszczamy połowę masła i smażymy drobno pokrojoną osoloną cebulę,zdejmujemy z ognia dodajemy drobno pokrojone jajka,doprawiamy solą i pieprzem i krótką chwilę podsmażamy razem z uduszoną cebulą.Farsz nakładamy do pustych skorupek posypujemy bułką tartą.Na patelni rozpuszczamy pozostałe masło i układamy jajka skorupkami do góry smażymy kilka minut na małym ogniu aby lekko zbrązowiały.Można podawać na ciepło i zimno.Danie można sobie urozmaicić dodając do farszu drobno pokrojone pieczarki uduszone z cebulą lub drobno pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !