Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagami i jajami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kędzierzawa zielona sałata
1 główka
jaja
4 sztuki
zielone i białe szparagi
po 1 słoiczku
rukole
1 garść
sos
oliwa
6 łyżek
śmietana
2 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
cukier
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagami i jajami

Jaja ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skorupek, pokroić na cząstki. Szparagi odcedzić z zalewy i pokroić na małe kawałeczki. Rukole oraz sałatę bardzo dokładnie wypłukać. osuszyć na ściereczce. Liście sałaty porwać na paseczki. Składniki sałatki przełożyć na półmisek. Z oliwy, śmietany i przypraw zrobić sos, polać nim danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak