Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i cały czas ubijać. W garnuszku półlitrowym rozmieszać łyżką żółtka z proszkiem i octem odstawić do wyrośnięcia. Dodać do ubitych białek, a na końcu delikatnie wymieszać masę jajeczną z mąką. Piec około 30 minut w temperaturze 180oC . Po upieczeniu biszkopt ostudzić
Masa: 0,5 kg sera śmietankowego, 0,5 l śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 galaretki cytrynowe, 8 sztuk ciepłych lodów w czekoladzie.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem, dodawać porcjami ser i ostudzone galaretki. Całość wymieszać. Odciąć spody lodom, przeciąć wzdłuż na pół, poukładać na biszkopcie przekrojoną powierzchnią do dołu i na to wylać tężejącą masę serową. Powierzchnię wyrównać i posypać startą gorzką czekoladą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !