Sposób przygotowania

Słoninę zmielić, stopić w głębokiej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na drugiej patelni na 3 łyżkach wytopionego smalcu. Kiełbasę pokroić w małą kostkę i również podsmażyć. Do roztopionego, gorącego smalcu dodać palmę, sól, roztarty w dłoniach majeranek, cebulę, wyciśnięty czosnek, kiełbasę i pokrojoną w kostkę wędzonkę. (Można dać dowolną. Ważne, żeby była mocno wędzona.) Wymieszać, przełożyć do słoików i odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    rewelacyjny
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z chęcią zjadłabym kromeczkę chleba z takim smalcem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    taki domowy z kiełbasą, smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !