Sposób przygotowania

Umyty filet pokroić w paski. Wymieszać oliwę, zmiażdżony ząbek czosnku, rozmaryn i sok z cytryny. Włożyć paski kurczaka do marynaty i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować warzywa. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Papryki umyć, osuszyć, przekroić na 4 części, usunąć gniazda nasienne. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w półplasterki. Rozmaryn umyć, osuszyć i oberwać igły. Warzywa wymieszać z rozmarynem, octem balsamicznym i oliwą. Wyłożyć na blachę Oprószyć solą oraz pieprzem. Paski kurczaka nadziać na szpatułki i ułożyć na warzywach. Piec ok. 20-25 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !