Sposób przygotowania

5 cm kawałek cukinii zetrzeć razem ze skórką, skrzydełka obrać z kości, pokroić i dodać do cukinii, dodać 1 łyżeczkę przyprawy z rozmarynem i pieprzem cayenne, szczyptę soli do smaku, wbić 2 jajka, dodać 2 łyżki maki kartoflanej, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, smażyć na złoto z obu stron na 2 łyżkach oleju. Wyłożyć na talerz, ozdobić świeżo startą cukinią. Z tej ilości wychodzi 7 placków.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wyglądają całkiem jak ziemniaczane; super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    a te jeszcze lepsze niz poprzednie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    świetny pomysł z tym kurczakiem, ja robię podobne, ale nie dodawałam nigdy mięsa, muszę spróbować w takiej postaci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !