Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe przekładane

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy
1 szt.
śmietana 30%
400 ml
cukier puder
3 łyżki
śmietan fix
2 szt.
budyń
1 szt.
mleko
3 szkl.
masło
1 kostka
cukier
1/2 szkl.
kawa rozpuszczalna
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe przekładane

Biszkopt przekroić na pół. Budyń ugotować na mleku z dodatkiem kawy i cukru. Ostudzić, zmiksować z masłem. Kremem przełożyć biszkopt.
Ubić śmietanę z cukrem i śmietan-fixami, wyłożyć na ciasto. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 01.02.2013 10:49
mniam
1j1o1l1a1 09.08.2011 15:41
kuszące
ewasylwia 09.08.2011 15:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak