Sposób przygotowania

Sos boloński:
Cebulę i czosnek zeszklić, dodać mięso, sól, pieprz, liść laurowy, oregano. Udusić. Warzywa obrać, zetrzeć na grubej tartce i dodać do mięsa. Następnie dorzucić pomidory i przecier pomidorowy. wszystko wymieszać i dusić przez ok. 5 min.
Sos beszamelowy:
Mąkę zasmażyć na maśle, wlać mleko, zagotować mieszając i doprawić gałką muszkatołową.
Formę wysmarować masłem i układać warstwy: sos beszamelowy, makaron, sos boloński, sos beszamelowy... Na koniec posypać serem. Zapiekać w temperaturze 180 przez 40 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Joanna60

    kocham wloska kuchnie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    wyśmienita aż ślinka leci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !