Sposób przygotowania

Żurawinę najpierw przebrać i umyć przełożyć i zasypać cukrem i wstawić na gaz i pomału najpierw zagrzać a potem zagotować , gdy się zagotuje to zdejmujemy z gazu i odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie ponownie zagotować a potem to już można przelać do czystych słoików , napełnione słoiki zakręcamy wygotowanymi pokrywkami i odwrócić słoiki do góry dnem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    lubie zurawinki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    pyszna konfiturka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !