Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować.Paprykę umyć i pokroić w paseczki,usuwając gniazda nasienne.Pomidory umyć i cienko pokroić na plasterki.Cebulę obrać,posiekać w grubą kostkę.Jabłka umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Składniki wymieszać,połączyć z przyprawami i odstawić w misce na 2 godziny.Ze szklanki wody i octu ugotować zalewę.Warzywa układać w słoikach do 3/4 ich wysokości i dopełniać zalewą;do każdego słoika wlać trochę oleju.Zamknąć i pasteryzować w temperaturze 80-90 stopni przez 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mnaim
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi byc ciekwa w smaku.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnA
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeszcze nie robiłam sałatki z kapusty włoskiej,ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !