Sposób przygotowania

Ogórki kroimy w plastry lub w słupki( ja wolę w słupki), cebulę w piórka, marchewkę ścieramy, solimy i odstawiamy na dwie godziny. odlewamy powstałą wodę, dodajemy ocet, cukier, pieprz i koncentrat, olej, mieszamy, nakładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut. ( w zależności od wielkości słoika)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    moje ogórki są obrane, ale to nie jest konieczne, smaczne są również nie obierane, warto spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja robię je od dawna i właśnie czasami nie obieram (z lenistwa) :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !