Sposób przygotowania

Grejpfruty dokładnie oczyścić pod wodą, skórkę wyszorować najlepiej szczoteczką. Osuszyć z nadmiaru wody. Odciąć wierzch w poziomie (około 1/5 owocu). Nożykiem wyciąć miąższ z środka i wycisnąć z niego sok. Grejpfruty powinny być oczyszczone w środku aż do białej skórki (twardego, białego miąższu okrywającego od środka łupinę). Jaja umyć, rozbić, oddzielić białka od żółtek. Żółtka ubić z połową cukru na puszek. Następnie dodać mielone migdały oraz mąkę. Miksując na niskich obrotach stopniowo dolewać wyciśnięty z grejpfrutów sok. Następnie ubić białka na sztywną pianę. Następnie miksując mikserem na najniższych obrotach dodawać do ubitej piany pozostały cukier. Gotową pianę z cukrem stopniowo dodawać do masy grejpfrutowej cały czas delikatnie miksując. Tak powstałą masą napełniać skórki grejpfrutów (nie dopełniać do pełna - zostawić 0,5 cm od wierzchu). Tak przygotowane grejpfruty wstawić do rozgrzanego do 210 stopni piekarnika i piec przez około 25 minut. Należy podawać zaraz po wyciągnięciu, na ciepło. Przygotowany deser można przyozdobić listkami mięty.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !