Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać umyte i oczyszczone z jelita krewetki, smażyć 5 minut. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Podawać z ryżem długoziarnistym lub ciepłą białą bagietką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    na krewetki nie reflektuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Krewetki u nas , nie są popularne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Marzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    A gdyby krewetki zamienić na kurczaka?:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    warto wypróbowac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    nie lubię krewetek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    smakosz2002

    Super! Akurat na to mam dzisiaj ochotę:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !