Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z warzywnym wkładem
Cebulę i czosnek obieramy. Bakłażana myjemy i kroimy w kostkę .Rozmaryn i oregano opłukać dobrze osuszyć i drobno pokroić. Cukinie myjemy i kroimy w plastry wraz ze skórką, a następnie również w kostkę.
Przygotowujemy ciasto:
Jajka mieszamy z mąką ,mlekiem i szczypta soli. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej ,podsmażamy paprykę i bakłażana.
Dodajemy cukinię oraz pomidorki koktajlowe.
Chwile smażymy.
Dodajemy następnie cebule i czosnek.
Dodajemy pomidory z zalewa z puszki i gotujemy jeszcze 5 minut.
Z przygotowanego wcześniej ciasta smażymy naleśniki.
Na każdy nakładamy przyprawiony ziołami i przyprawami farsz.
.