Sposób przygotowania

1. Mąkę, proszek, cukier puder, margarynę, żółtka i śmietanę, olejek migdałowy połączyć ze sobą. Zagnieść. W razie potrzeby (gdyby ciasto zbyt mocno kleiło się do ręki) dodać mąki.
2. Jabłka obrać i potrzeć na tarce z dużymi oczkami.
3. Ciasto podzielić na dwie części. Wstawić do lodówki na 2 godziny
4. Obie części ciasta rozwałkować.
5. Blachę wyłożyć papierem. Ułożyć na niej pierwszy placek, następnie potarte jabłka. Jabłka posypać cynamonem. Przykryć drugim plackiem.
6. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
7. Przygotować śnieżkę wg przepisu na opakowaniu. Podawać z szarlotką posypaną cukrem pudrem. Całość można ozdobić bezą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Uwielbiam szarlotkę!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ja też bardzo lubię szarlotkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ja też bardzo lubię szarlotkę :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam szarlotkę
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !