Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szynka we francuskim cieście

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty
40 dag
ciasto francuskie
40 dag
gotowana szynka
15 dag
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
tłuszcz do formy
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szynka we francuskim cieście

Ciasto podziel na dwie części.Jedną rozwałkuj i ułóż na dnie formy.Ser żółty zetrzyj na tarce a szynkę pokrój na drobne kawałki.Ciasto na dnie formy posyp szynką i serem.Oprósz do smaku papryką słodką i pieprzem.Rozwałkuj drugą część ciasta i połóż na nadzieniu.Zlep brzegi obu kawałków.Aby zapiekanka się nie przypiekała można posmarować ją białkiem.Piecz w temp.250stopni przez ok.30minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak