Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z zielonym sosem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron
250 g
szpinak
400 g
czosnek
2 ząbki
ser pleśniowy
150 g
oliwa
2 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z zielonym sosem

W garnku lub na patelni z pokrywką rozmroź i podgrzej szpinak. Mieszaj, aby odparował nadmiar płynu. W tym czasie zeszklij na oliwie czosnek przeciśnięty przez praskę. Do szpinaku dodaj zeszklony czosnek i ser. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia sera. W dużym garnku ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu – koniecznie al dente. Odcedzony makaron dorzuć do garnka z gorącym się sosem sosem i całość wymieszaj dokładnie, trzymając na małym ogniu jeszcze przez chwilę. Od razu podawaj. Ja lubię na talerzu posypać taki makaron świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak