Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy. W wiaderku po 3 kg kapuście, układamy na dno 2 gałązki kopru, następnie ogórki. Po środku kładziemy znów koper, czosnek i chrzan pokrojony na mniejsze części. Wodę gotujemy. Wsypujemy do wiaderka sól i układamy kolejną warstwę ogórków. i koper na wierzch. Zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy pokrywką . Ogórki nadają się do jedzenia po 3 - 4 dniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    też tak robię
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    najbardziej lubię takie właśnie ogórki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    kilogramami bym je mogła jeść :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    domowe najlepsze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    już się nie mogę ich doczekać:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszne takie domowej roboty:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam takie ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    mam już taką ochotę na ogórki małosolne ale jeszcze poczekam na ogórki gruntowe
  • 0
    20150517_195210
    Opublikowano

    agaK.

    Czekam niecierpliwie na swoje pierwsze ogórki żeby zrobić, mój mąż uwielbia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    moje ulubione ogóreczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !