Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaki na czerwono

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode
600 g
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
ocet winny czerwony
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
oliwa
3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki na czerwono

Ziemniaki wyszorować, podgotować w osolonym wrzątku na półtwardo. Koncentrat, ocet, posiekany czosnek oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej oliwie smażyć ziemniaki prawie do miękkości. Dodać czerwoną pastę, smażyć na małym ogniu mieszając. Przykryć, od czasu do czasu zamieszać potrawę, smażyć, aż całość się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 25.12.2011 22:00
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak