Przepis i sposób przygotowania na: Owocowe mini-tarty
Ciasto podzielić na 4 równe części, rozwałkować każdą część i rozwałkowane placki umieścić w formach do pieczania mini tart. Dokładnie poprzyklejać, do dna i brzegów foremek. Za pomocą widelca zrobić nakłucia na cieście, dzięki temu ciasto podczas pieczenia nie będzie się wybrzuszać.
Formy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż ciasto ładnie się zarumieni (ok 15 minut).
W tym czasie przygotować budyż wg wskazówek na opakowaniu, zmniejszając ilość wody do 400 ml. Przygotować też galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zmniejszając ilość wody do 400ml.
Wszystkie owoce dokładnie umyć. Banana obrać i pokroić na plasterki. Pomarańczkę obrać, nawet z białych błonek i pokroić na małe cząstki. Truskawki odszypułkować.
Na upieczone, przestudzone spody nakładać budyń, ułożyć owoce, w dowolnej kombinacji, i zalać każda z tart tężejącą galaretką.
Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc