Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z jajkiem, masłem i cukrem. Wyrobić ciasto, jak będzie już odchodzić od ręki włożyć na pół godzin do lodówki.
Ciasto podzielić na 4 równe części, rozwałkować każdą część i rozwałkowane placki umieścić w formach do pieczania mini tart. Dokładnie poprzyklejać, do dna i brzegów foremek. Za pomocą widelca zrobić nakłucia na cieście, dzięki temu ciasto podczas pieczenia nie będzie się wybrzuszać.
Formy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż ciasto ładnie się zarumieni (ok 15 minut).
W tym czasie przygotować budyż wg wskazówek na opakowaniu, zmniejszając ilość wody do 400 ml. Przygotować też galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zmniejszając ilość wody do 400ml.
Wszystkie owoce dokładnie umyć. Banana obrać i pokroić na plasterki. Pomarańczkę obrać, nawet z białych błonek i pokroić na małe cząstki. Truskawki odszypułkować.
Na upieczone, przestudzone spody nakładać budyń, ułożyć owoce, w dowolnej kombinacji, i zalać każda z tart tężejącą galaretką.
Odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają świetnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    przydały by mi się takie ceramiczne foremki - bo to chyba takie właśnie są?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Tak, tak ceramiczne kupiłam je w sklepie IKEA, nawet całkiem niedawno, nie pamiętam ile kosztowały, ale zdecydowanie nie były drogie. Polecam, bo na prawdę są bardzo fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    przepięknie wyszły szkoda że ja mam do Ikei taki kawał
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam słodkości z owocami, a Twoja propozycja zachwyca:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ładnie i apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Cudeńka. Mam z tartami taki problem, że ciasto kurczy mi się podczas pieczenia. Moje tarty nigdy nie są takie wysokie. nie wiem co robię nie tak ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !