Sposób przygotowania

Mięso wołowe (chuda, pozbawione widocznych ścięgien) zemleć w maszynce z drobnym sitkiem.Dodać do mięsa letniej wody i dobrze wyrobić mięso.Rękami zwilżonymi w wodzie uformować 4-5 równej wielkości płaskich, okrągłych kotletów. Cebulę pokroic w drobną kostkę.Czosnek rozgnieść. W kubeczku wymieszać musztardę, keczup.Wlać łyżkę przyprawy do zup, dodać sok lub kwas cytrynowy, odrobinę keczupu, musztardy wymieszać. Przed samym podaniem usmażyć na rozgrzanym oleju kotlety na rumiano z obu stron. Na każdy kotlet położyć po łyżce przygotowanego sosu.Patelnię przykryć i dusić około 10 minut. Podawać z ziemniakami i buraczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !