Sposób przygotowania

Umyte udka natrzeć solą, pieprzem i tabasco. Odstawić. Wymieszać miód z octem, odrobiną oliwy i tabasco. Do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni włożyć udka w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Udka polać miodem. W czasie pieczenia polewać sosem spod udek i obrócić je kilka razy. Jeśli brak płynu uzupełnić białym winem. Piec 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    lubię kurczaczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    piszesz o całych udkach, nie wspominasz o przekrawaniu a na zdjęciu pałki.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Posługuje się terminolgią następującą: pałki to udka górne bez skórki i kostki, udka to to co widać na zdjęciu, a udka duże (górne i dolne), to dla mnie ćwiartki kurczęce.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jak ostre to dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    świetne,dopracowane smakowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    lubię dania na ostro
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszny kurczak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    smaczny kurczaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    Pysznie pikantny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !