Sposób przygotowania

Gotowy biszkopt wkładamy do tortownicy lub pieczemy sami taki by miał grubość 2 -3 cm.
Jogurt ucieramy z cukrem wanilinowym.
Sok jabłkowy podgrzewamy, dodajemy do niego żelatynę .Gdy się rozpuści lekko przestygnie mieszamy z jogurtem.
Odstawiamy na około 25 minut. Truskawki myjemy, a następnie usuwamy szypułki.
Kroimy truskawki na cząstki.
Białka ubijamy na sztywno, wlewamy do nich kremówkę i dalej ubijamy ,aż krem bezie puszysty.
Dodajemy pokrojone truskawki i masę jogurtową .
Delikatnie mieszamy.
Przekładamy do tortownicy i schładzamy w lodówce około 15 minut.
Galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu.
Torcik wyjmujemy z lodówki, dekorujemy plastrami truskawek lub też innymi owocami jak mamy i zalewamy tężejącą już galaretką .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie ciasta są lekkie typowo na lato:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha takie ciacho!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny torcik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Fajny torcik na ciepłe dni:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !