Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i ziemniaki obieramy, opłukujemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Do wrzątku wrzucamy marchew, pietruszkę, cebulę i ziemniaki. Grzyby oczyszczamy, kroimy w dużą kostkę i dodajemy do zupy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy masło i gotujemy przez ok. 25 min. Na końcu zabielamy śmietaną. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna zupka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    nigdy sie z nia nie spotkłam a akurat mam w lodowce dzisiejsze maślaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !