Sposób przygotowania

Mąke przesiać wymieszac z proszkiem cynamonem i migdałami dokladnie posiekac z margaryna Jajko oraz żółtka utrzec z cukrem dodac do mąki szybko zagniesc ciasto Ciasto owinac w folie wstawic do lodowki na ok 1 godzine Ciasto rozwałkować na grubość ok 1/2 cm wykroic kółka o średnicy ok 6 cm ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem Piec ok 15 min w 190st C
Owoce pokroic w plasterki ułożyć dekoracyjnie na ostudzonych ciastkach Glazue ugotować wg przepisu na opakowaniu dodając 2 łyżki cukru Gorącą polewą posmarować owoce ułożone na ciastkach

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !