Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Wylac na mak i piec jeszcze ok. 25 minut.
Ciasto: |
|
jajko |
5
|
mąka |
5 łyżek
|
cukier |
5 łyżek
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
mak |
|
mak |
0,5 kg
|
białko |
4
|
cukier |
0,5 szklanki
|
bakalie |
0,5 szklanki
|
margaryna |
0,5 kostki
|
mleko |
0,5 szklanki
|
powidła |
kwaśne łyżek
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: