Sposób przygotowania

Ugotować ryż w torebkach, wysypać z torebek, wymieszać z pokruszoną kostką rosołu warzywnego i na niewielkim ogniu gotować go jeszcze chwilę, uważając, aby się nie przypalił. Ostudzić. Masło wymieszać z żółtkami na gładką masę. Wymieszać ryż z masłem i żółtkami oraz dodać starty parmezan, wymieszać. Formować z ryżu niewielkie kotlety, maczać najpierw w rozbitym jajku a następnie w tartej bułce. Rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    a nie jadłam jeszcze takich:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ekstra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    dobre
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !