Sposób przygotowania

Zaczynamy od roztopienia czekolady w kąpieli wodnej. Następnie robimy masę serowo-kokosową.
Ser ubijamy z cukrem pudrem za pomocą miksera, na gładką masę. Nie przerywając miksowania wbijamy po jednym jajku i dodajemy ekstrakt waniliowy. Wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.
Teraz czas na część czekoladową
Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po jednym jajku nie przerywając miksowania, wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę ciągle miksując. Dodajemy mąkę i mieszamy łyżką.
Formę smarujemy masłem. Wylewamy trochę ponad połowę masy czekoladowej, następnie masa serowo-kokosowa i reszta masy czekoladowej. Trzeba to zrobić szybko, bo masa czekoladowa z każdą chwilą gęstnieje (dlatego przygotowanie ciasta zaczynaliśmy od białej części). Przykrywamy ciasto folią aluminiową.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przed 55 minut. Odkrywamy i jak mamy wrażenie, że ciasto nie ścięło się do końca to możemy jeszcze podpiec bez folii przez 5 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Trzymamy ciasto w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.
Potem wstawiamy do lodówki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    palce lizać
  • -1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pięknie musiało pachnieć podczas pieczenia a później smakować.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !