Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Milki Way
Mleko gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gorącego mleka powoli wsypujemy mleko w proszku i ucieramy mikserem tak, aby powstała gładka masa. Krem odstawiamy do przestudzenia. Następnie masło ucieramy mikserem, dodajemy porcjami mleczny krem. Batoniki milki way kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy do kremu i delikatnie mieszamy łyżką. Jedną cześć biszkoptu umieszczamy ponownie w blaszce wyłożonej folią, wykładamy mleczny krem i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Wierzch biszkoptu polewamy polewą i posypujemy kolorową posypką.
Wykonanie polewy: do małego garnka wlewamy mleko i dodajemy połamaną gorzką czekoladę. Całość podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając, aż do momentu, gdy czekolada się całkowicie rozpuści.
Ciasto schładzamy w lodówce.