Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowane rydze z Podlasia

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze
1 kg
woda
4 szklanki
ocet 10 %
1 szklanka
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
cukier
1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
6 ziarenek
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
5 ziarenek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane rydze z Podlasia

Rydze przebrać i ugotować ok. 30 minut. Z podanych składników przyrządzić marynatę, zagotować i włożyć na wrzątek pokrojoną cebulkę w talarki. Grzybki włożyć do słoiczków, do każdego słoiczka włożyć trochę cebuli a następnie zalać wrzącą zalewą, zakręcić słoiczki, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia. Grzybków nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak