Sposób przygotowania

Zalewa - ugotuj wodę z octem, cukrem i solą.
Ogórki dobrze wymocz w zimnej wodzie, a następnie ułóż w słoikach i dodaj po 2-3 ząbki czosnku, ziele angielskie, kilka krążków marchwi, kilka ziaren pieprzu, 2 -3 plasterki cebuli, korzeń chrzanu i koper.
Ogórki należy zalać zalewą i pasteryzować przez kilka minut. Po wyciągnięciu należy zakręć słoiki i postawić do góry wieczkami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zakręcić słoiki dopiero po pasteryzacji?! pierwsze słyszę .... a tak w ogóle to nie pomyliłaś przez przypadek zdjęć? te ogórki wyglądają na kiszone
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Zdjęcia są zrobione z dużego przybliżenia, dlatego ogórki wydają się być większe niż w rzeczywistości.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię takie ogórki
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    wyglądają przepysznie:)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smacznie wyglądają, lubię je
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    idealny dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !