Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier i żółtka, proszek zmieszany z mąką i stopioną margarynę. Dokładnie wymieszać ( można mikserem). Przelać 3/4 ciasta do wysmarowanej i wysypanej bułą tartą tortownicy. Na ciasto wysypać pokrojony w kostkę rabarbar i przykryć go resztą ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu i wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Ciasto jest szybkie, tanie i bardzo smaczne. Rabarbar można zastąpić innymi owocami np. jabłkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    jak każdemu to też spróbuję :)
  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię takie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !